You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Паметник на Левски в парка на Военната академия

Информация за проекта

Местоположение: София, България

Идеята за построяването новия паметник на Левски в парка на Военната академия е представена на Столичната община от Инициативен комитет на военно-патриотични организации. Той беше официално открит на 26 ноември - датата, на която през 1878 година отваря врати първото Военно училище на българската земска войска.

Паметникът на Левски гледа към алеята на началниците на Военното училище. Монументът е с височина 4 метра, в основата му е положен кръст, който да символизира саможертвата на Апостола. Фундментът е изпълнен с кофраж на ПЕРИ България. Бюстът, проектиран от скулптура Ставри Калинов, е излят от бронз и гранит.

Изисквания

За изпълнение на фундамента:

  • Бързина при кофриране и декофриране;
  • Висока степен на безопасна работа;
  • Леки и удобни за работа елементи;
  • Оптимизация на разходите;
  • Ниско ниво на шума.

Клиент

Креада ЕООД

PERI решение

Техническото решение е изготвено от екипа на ПЕРИ България. 

За изграждането на фундамента, изпълнителят използва олекотен, многофункционален кофраж DUO - дарение от ПЕРИ България. Системата е подходяща за малки до средни по големина сгради, огради и съпътстващи обекти, където се търси универсалност и не може да се използва повдигаща техника. С нея се работи без чук, което я прави удобна за работа в гъсто населени райони или на места, където нивото на шума е контролирано. 

PERI използвани системи