You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Сграда "West Point"

Информация за проекта

Местоположение: Sofia, България

Сграда 'West Point' се намира до МОЛ Пловдив (бул. Пещерско шосе 38), на кръстовището между бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Владивосток“, в един от най-озеленените и търсени райони в гр. Пловдив - ж.к. „Отдих и култура“. Сградата е с удобно разположение близо до големи хранителни вериги, детски градини, училища, обществени паркинги, паркове и велоалеи. Комплексът има обществени и жилищни функции. Проектантът е "Про арх" - Пловдив с архитект Едвард Христов. При проектирането е заложено на модерна визия, която да отличава сградата в архитектурно отношение. Фасадите са решени с HPL плоскости,  стъкло, керамика, мазилка, като върху остъклените фасади ще бъдат разположени видео рекламни екрани - най-големият от тях ще бъде с размер 24х9 метра. Паркирането е решено с три подземни нива за над 200 автомобила. Търговските площи са разположени на първо и второ ниво. Жилищните площи са решени в четири самостоятелни секции, като видовете апартаменти са едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни с общ брой 195.

Изисквания

  • Достъп за изпълнение на окачената фасада в участък на сградата с кръгла форма;

  • Непрекъснатост на елементите на скелето по цялата дъга с най-висока степен на безопасност;

  • В определени зони скелето трябва да бъде окачено върху системни конзоли, поради невъзможност за конвенционално стъпване. 

Клиент

ОЛИМПИЯ ПАРК ЕООД 

Марен Ганев
Проектов Ръководител

PERI е компания, на която може да се разчита. И двете системи скеле, с които работихме на обекта, улесниха значително работния процес. 
 
Системите скеле PERI UP са №1!

PERI решение

Техническото решение е изготвено от екипa на ПЕРИ България. 

Благодарение на съвместимостта на фасадното скеле PERI UP Easy  с модулното скеле PERI UP Flex имахме възможността да подсигурим лека система с несравнима гъвкавост, която отговаря на най-високите изисквания за безопасност. 

Интегрираната розетка към фасадното скеле позволява бързо монтиране на хоризонтални системни елементи под различен ъгъл, което от своя страна дава възможност за много добро описване на окръжността на сградата. 

При участъците, в които не е възможно конвенционално стъпване, поради вече изпълнената козирка на приземния етаж, скелето стъпва върху съставни конзоли със стоманени профили от системата VARIOKIT. Част от конзолите стъпват в зоните на асансьорните шахти, което прави техническото решение още по-предизвикателно. 

Благодарение на съвместната работа на различни системи от портфолиото на PERI имаме възможността да дадем бързо, лесно и безопасно техническо решение, удовлетворяващо изискванията на обекта.