You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

La Roche-Posay България

Информация за проекта

Местоположение: София, България

Българският клон на световния фармацефтичен гигант - La Roche-Posay започна изграждане на корпоративна сграда.

Фундирането е решено с обща фундаментна плоча с дебелина 70 см под основната сграда и 40 см под останалата част, като под самостоятелните колони се оформят капители с височина 30см.
Подовата плоча на партера е с дебелина 28 см безгредова с греди на места за обиране на денивелациите при рампите и ограничаване на провисванията в някой зони. Плочите над партера по височина са с височина 40 см. За олекотяването им се използват кухи тела от полимерен материал разположени с фиксатори и крачета в средата на плочата.
Вертикалните носещи елементи са във вид на стоманобетонови колони и вертикални диафрагми.

Етап на завършеност към април 2021 - плоча на кота +16,65.
Срок за изпълнение - май 2021.

Изисквания

Основните изисквания са стоманобетоновите елементи да бъдат видим бетон.

Клиент

Сарис ООД

Ерол Ахпазов
Управител

Бях впечатлен от кофражната система TRIO с височина 330 см. Тя ни позволи да отлеем наведнъж до проектната кота без технологично прекъсване. Бих се доверил отново на този рамков кофраж!

PERI решение

Техническото решение е изготвено от екипа на ПЕРИ България. Използвана е кофражна система VARIO и RAPID за колони с квадратно сечение и кофраж за кръгли колони SRS за постигане на видим бетон. За стоманобетонните елементи тип шайби се използва рамков кофраж TRIO 330.
Осигуряване на условието за видим бетон на плочи е решено с висококачествен брезов шперплат PERI BIRCH. При изграждането на плочите с по-голяма височина е използвано гъвкавото работно скеле PERI UP Flex.