You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

NV Tower

Информация за проекта

Местоположение: София, България

NV Tower е мащабен иновативен проект за многофункционална сграда, разположена в атрактивна зона в югоизточната част на София. На разгърната застроена площ от 48 000 кв.м. са разположени офиси, жилища, търговски обекти, ресторант, кафене, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги.

NV Tower предлага 20 000 кв.м. офис площи клас А, като квадратурата на етажните плочи варира от 1 000 кв.м. на високите етажи до 2 000 кв.м. в ниските етажи, предлагайки възможност за гъвкаво изграждане на различни типове офис пространства. Светлата височина в офис етажите е 290 см. В трите подземни нива са разположени 268 паркоместа.

ВИДЕО:
https://nvtower.com/pages-19-nv-tower-taymlaps-video

Изисквания

  • Архитектурен бетон;
  • Специфична геометрия на стоманобетонната конструкция, налагаща индивидуални кофражни решения;
  • Осигуряване на работни площадки за извършване на работните операции по напрягане на носещите греди;
  • Най-високи изисквания за безопасност.

Клиент

Маркан ЕООД

PERI решение

За кофража на стените е използван рамков кофраж TRIO с едроплощни платна и само един свързващ елемент - BFD скоба за постигане на максимална бързина на работа.

За изпълнението на колоните с наклони от 8 до 13 градуса при първите три надземни нива се използват кофраж за правоъгълни колони TRIO и кофраж за кръгли колони с Ф80 и Ф100 SRS. За осигуряване на проектния наклон на елементите са произведени индивидуални „стартери“ за различните типове колони.

Хоризонталните елементи в сутеренните нива и първите три нива над кота 0 се изпълняват чрез трегерен кофраж за плочи MULTIFLEX, комбиниран с подпорно скеле PERI UP за достигане на необходимата етажна височина.