You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Резиденция "Лазурен бряг", гр. Бургас

Информация за проекта

Местоположение: Бургас, България

Резиденция "Лазурен бряг" е възхитителна сграда от ново поколение с архитектура вдъхновена от емблематичните исторически сгради в Москва. Бургаската резиденция на брега на морето е сграда от иновативен тип, която комбинира по изключителен начин жилищно обитание от висок клас с типичните черти на луксозен ваканционен имот. Локацията е изключителна, с непосредствен излаз на ключов булевард, отвъд който е Морската градина, достъпна по специална пешеходна пасарелка. Осигурен е директен достъп едновременно до огромен парк, плаж, море, заведения, зони за отдих и спорт.

Характеристики на обекта:
75 м височина на сградата
26 040 кв.м. разгъната застроена площ
1 160 кв.м площ на терена
22 етажа
216  апартамента, 23 офиса, 100 подземни гаражи
3,20 м височина на етаж

Изисквания

Специфичната част от решението на обекта се явява монтажа на фасадното скеле PERI Up T 72, чиято стандартна височина е 24m, а е необходимо да се издигне по цялата височина на сградата - 75m. Общата площ на използваното фасадно скеле е над 10 000кв.м., отдалечено от сградата на 1,5m, заради разнообразната архитектура. Решението е до етажните плочи да се достига чрез конзоли. 

Трудност при изпълнението на обекта се явява и при нанасянето на външната мазилка, когато е необходимо скеле с изключителна височина и площ да няма анкериране към стените. Пречка се явява и значителното ветрово натоварване на сградата.

Специалистите на ПЕРИ изготвят решение за нестандартно укрепване на фасадното скеле към вътрешността на сградата чрез специализирана система. 

Клиент

СМК Монтажи АД

PERI решение

Вертикални елементи - стени и колони:

  • CB катереща кофражна система с едностранен монтаж
  • Рамков кофраж DOMINO
  • LICO Кофраж за колони

Хоризнтални елементи:

  • VT Кофражни маси

Скеле:

  • Фасадно скеле PERI Up T 72 , по четирите фасади на сградата