You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI - Профил на компанията

Управителния състав на PERI GmbH: Leonhard Braig (Продукти & Технология), Alexander Schwörer (Продажби), Dr. Rudolf Huber (Председател), Dr. Fabian Kracht (Финансии & Организация).

Семейният бизнес на PERI е на пазара вече близо 50 години и винаги е търсил новаторския подход в системите за кофраж и скеле. Това, което ни прави толкова успешни във всяко начинание, е че винаги поставяме нуждите на клиента на първо място. Компанията ни се гради на взаимно партньорство и доверие, наша фундаментална ценност, която е и в основата на отношенията ни с клиентите.


9500
Служители по целия свят
1.56bn
Годишен приход
70
Дъщерни фирми
160
Логистични центъра

Удома във Вайсенхорн и по целия свят

Произход и централен офис

Още от създаването на компанията през 1969, основната централа и производствените предприятия се разполагат във Вайсенхорн, в близост до Улм в Южната част на Германия. През 2016г. PERI придобива нови територии, сред които - индустриални халета и офис сграда в баварския град Гюнцбург, на около 20km. По този начин значително се увеличава производствения капацитет на компанията.

Покажи PERI на картата

Международният ни състав от управители държи на опита. Познавайки и разбирайки потребностите на местните пазари, се изграждат системи за кофраж и скеле, които да посрещнат изискванията по целия свят.

В близост до клиентите и техните проекти

Целта ни е да бъдем близо до нашите клиенти. Днес имаме дъщерни фирми на всеки континент, а в някой държави разполагаме с по няколко клона и допълнителни търговски звена. В повече от 140 логистични центъра се грижим да осигурим необходимите количества материал за кофражи и скеле, за да можем да отговорим на вашите нужди и да покрием всички изисквания. И продължаваме да се разрастваме.

Знанията ни са резултат от дългогодишната ни международна дейност и различните изисквания на местно ниво по отношение на строителни техники, материали и оборудване, разходи за труд. Обединяваме това ноу-хау от познания натрупани на местно ниво, за разработването на правилните продукти и услуги, и формираме глобален подход за PERI по целия свят. Така работим в полза за нашите клиенти и оправдаваме лидерската си позиция.


Рецептата ни за успех от вече 50 години: иновации, международна ориентираност и отдадени служители

Непрекъснат и стабилен растеж, основаващ се на собствените ни успехи, е максимата ни за развитието на компанията. Ето защо ние непрекъснато се стремим да разширяваме гамата си от продукти и услуги. Чрез разрастването на настоящите ни обекти и установяването на все повече дъщерни компании и локации, засилваме присъствието си в световен мащаб. Наша цел е да бъдем все по-близо до своите клиенти, навсякъде по света и в бъдеще да можем да ги обслужваме още по-добре и още по-бързо.

Служителите ни по целия свят, техните знания и постижения са сърцето на нашата компания. Силната им мотивация и характерния PERI дух, подходът им към клиента и непрестанната им отдаденост са факторите, които ни правят толкова успешни от самото основаване на PERI.

Факторите ни за успех са изключителната новаторска сила и международната ни ориентираност още от самото начало. Зад нас стоят повече от 8,700 служители, които са ангажирани в предоставянето на най-добрите индивидуални решения, които да са в полза на нашите клиенти.

Служители

Оборот


Основни продукти и системи

Най-важният фактор за нашето развитие е да осигуряваме бърз и надежден работен процес. Продуктите на PERI са проектират, така че да предоставят винаги най-доброто решение - с лесно сглобяване, минимално натоварване, повишена безопасност и по-малки разходи.
Ето защо, за нас важно да намалим драстично броя на индивидуалните компоненти в системите, което ще се отрази на ежедневния работен процес като ще направи работата по-бърза и по-лесна, ще улесни логистиката и безкрайното търсене на части на работната площадка ще остане в миналото. Иновативните и интелигентни системи, с високо качество и издръжливост, са необходимост за инженерите на PERI.

Разработваме системите си, така че да бъдат подходящи за възможно най-широката гама от приложения. Резултатът е максимално оползотворяване на материала. Когато е необходимо, разработваме система със строго специфично приложение. за да се избегнат скъпо-струващи решения. Много често решенията на PERI имат ключова роля в оптимизирането на разходите за обекта.

Доказателство, че вървим в правилната посока е факта, че именно PERI налага стандартите на пазара и иновативните ни системи се прилага по целия свят.

бърз кофраж, ъгли и колони, кофражни платна, кофраж, кофраж под наем, вертикален кофраж, kofraj, кофражни системи, кофраж продава, кофраж цена, кофраж за колони, кофражни платна под наем, кофражни елементи, кофражно масло, безопасност, скоби, скелета, работна платформа, вертикализатори, рамков кофраж, кофраж ниски стени, архитектурен бетон, голям кофраж, едроразмерен кофраж, кофраж подгряване, BFD скоби, метален кофраж, стоманен кофраж

Разработваме новите си продутки за приложения в които наистина виждаме бъдеще. По този начин с правилното оборудване с подходящите детайли, поддържаме здравите си позиции на пазара през годините.  


Висок професионализъм и опит в иженерството 

Оптимизирането на работния процес е мисия на нашите инженери. В допълнение към техническите изисквания на обекта, те винаги взимат предвид безопасността и икономичността на решението.

Инженерите на PERI проектират решения за кофражи и скеле като същевременно отчитат и техническите изисквания на сградата, граничните условия и монтажа, както и специфичните изисквания на клиента. Резултатът е намирането на оптимално решение за всеки един проект, много често още в процеса на офериране. Освен това PERI предоставя и цялата необходима техническа документация - от детайлни чертежи до проверки и статически изчисления. Целта е да се гарантира оптимизиране на процесите и намаляване, както на разходите, така и на времето за изпълнение.

В тази връзка, ние обвързваме работата си с BIM проектирането. При него се изгражда информационен модел на сградата, чрез който лесно се управляват различните етапи в строителството и по този начин се улеснява кръстосаната комуникация между отделните звена. Целта е пълно интегриране на информацията за всички кофражи и скеле в дигитална база данни, за да бъде използвана в бъдещи BIM сумулации. Така нашите инженери ще могат изцяло да разгърнат потенциала на 5-измерното проектиране при работата си с клиента.

Високото ниво на експертност в международно прилаганите технологии на PERI, е постигнато чрез интензивно сътрудничество, близки връзки и непрекъснато обучение на инженерите ни по света. По този начин гарантираме, че нашето ноу-хау и целия придобит опит наистина ще бъдат в полза на всеки наш клиент, за всеки проект, независимо от сложността му.


Надежден партньор във всички фази на проекта

Широката гама услуги, които PERI предлага се простира от проучване и разработване на проекта до реализиране на специфични решения. Нашата гъста мрежа от логистични обекти се грижи да доставяме материали отговарящи на най-високите изисквания за качество. Отдаваме под наем и системни компоненти, за да можем да осигурим на клиента икономично решение дори при сложни проекти.

Строителните компании могат да получат допълнителна помощ от професионалистите на PERI, на самия обект. Те следят за ефективното приложение на кофражните материали и скеле, по време на целия процес. Ако е необходимо, за по-сложни и значими проекти, може да бъде назначен и супервайзър от екипа PERI, който да координира количеството и вида елементи, които са нужни за изпълнението . Той помага за оптимизирането на материалите и разходите по време на строежа.

Най-важен е контакта между клиента и търговско-техническите консултанти. Те обединяват изискванията на проекта и изпълнителите, за да изготвят най-точния пакет услуги, за реализирането на обекта.

Our supervisors ensure that the PERI solutions are efficiently used on the construction site.

Услугите, които предлагаме се градят на подход към всеки етап от строителството. Това е от значение не само за големите, но и за по-малките обекти.


Първокласно качество и висок стандарт с PERI

Стремим се да произвеждаме и доставяме продукти с трайно високо качество. За това инвестираме в модернизиран производствен процес и постоянни изпитвания. Още при създаването си, всяка система преминава тестове за издръжливост в солeна баня и за усукване. Така сме сигурни, че всеки един продукт на PERI ще издържи на натоварванията на работната площадка и ще бъде достатъчно надежден.

Процесът на серийно производство подлежи на непрекъснати изпитвания за качество, които се сертифицират по целия път от поръчването до доставката. По този начин гарантираме за високото качество на всички системи за кофражи и скеле на PERI.

Използваме данните от всяко изпитване, за да подобрим качеството на продукта. Например при Рамковият кофраж MAXIMO разработихме допълнително уплътнение с активна антикорозионна защита и го интегрирахме в производствения процес като по този начин значително повишихме издръжливостта му.

Широката гама от процеси за производство на PERI включва тестове за натоварване, издръжливост и непрекъснат контрол на качеството. Освен това сертифицираме продуктите на PERI и от външни институти и организации, за да гарантираме високото си качество.

В нашата компания, разработването, производството и качеството работят ръка за ръка. Висококвалифицираният персонал и най-новите производствени и изпитвателни технологии осигуряват дълготрайността на всеки продукт.

Highly qualified personnel and the very latest production and testing procedures ensure long-lasting products.

Устойчивостта като основен принцип

Надеждното бъдеще, екологичната и икономическа устойчивост са основен приоритет във всички дейности на компанията. Фокусирани сме върху оптималното оползотворяване на материала в дизайна на всеки елемент и осигуряване на максимална носимоспособност, които да гарантират икономичното му използване. Изборът и снабдяването със суровини са изцяло съобразени с екологията. Ето защо дървесината за нашият шперплат се доставя от сертифицирани Устойчиво управлявани гори. Процесите ни за възлагане на обществени поръчки са неразделна част от системата за управление на качеството, отчитаме и оптимизираме настоящите и бъдещите екологични разходи. Заместването на опасни или вредни вещества е приоритет за PERI от десетилетия.

В производството си използваме най-модерните технологии, които едновременно пестят ресурси и гарантират за високото качество. Всички наши сисстеми са с гарантирана продължителност на употреба, което също оказва влияние за намаляването на използваните ресурси. Разбира се, ежедневното износване на материалите е неизбежно, ето защо ние предлагаме професионално ремонтиране и обновяване на материалите в логистичните ни центрове. Оптимизираме доставките си чрез подбрани маршрути и обеми на пратката. Стратегически разположените ни обекти скъсяват разстоянията за транспортиране, което се оптимизира и с интелигентната логистична мрежа.

Не на последно място ние се семейна компания, с насоченост към устойчивото развитие. Основен елемент в културата на PERI винаги са били ориентираните към бъдещето действия, основаващи се на икономическа, социална и екологична устойчивост. Ръководството на компанията избира дистанционен подход като дългосрочна стратегия - започвайки с основаването на нови локации за PERI и цялостната програма за обучение на служителите до стратегическото развитие на нови пазари и бизнес зони.

The design of the MULTIPROP Prop exemplifies optimized material utilization: the shape guarantees a high load-bearing capacity of the prop with minimum material requirements.

Специфичният дизайн на подпората MULTIPROP е идеалният пример за оползотворяване на материала: формата и осигурява максимална носеща способност при минимално количество материал.

MULTIPROP Алуминиеви подпори

The DUO Universal Formwork components are made of a technopolymer in injection moulds which means no waste is generated. Used material can be used to manufacture new products.

Универсалните компоненти за системата DUO са изработени от технополимер в инжекционните форми, което означава, че не се генерират отпадъци. Рециклираният материал може да се използва за производство на нови продукти.

DUO Многофункционален кофраж

PERI systems have been designed to provide a long service life. With panel formwork, for example, even badly damaged elements can to be used countless more times after being repaired and fitted with a new formliner.

Всички системи на PERI са проектирани с изключително голяма продължителност на употреба. Рамковите кофражи, например, могат да бъдат използвани многократно, след заменяне на шперплата.

Ремонт и почистване на кофражи

A symbol of sustainability at PERI: wood chips which occur as a waste product in the girder production feed our biomass heat and power plant at the company headquarters in Weissenhorn. It generates heat and electricity for the entire location as well as neighbouring households.

Явен знак за устойчивото производство в PERI: дървените стърготини са остатъчен продукт от производството на шперплат, които захранват нашата централа за биомаса във Вайсенхорн. Те генерират топлина и електричество за цялата база и околностите.