You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Конкурс за курсов проект по "Технология на строителството"

ПЕРИ България е водещ лидер в системните кофражни решения. Съвместно с УАСГ, гр.София компанията обяви конкурс за курсов проект по "Технология на строителството". В него могат да се включат всички студенти, които са специалност ССС, четвърти курс. Първите три места в конкурса ще получат награда - семестриална такса за зимен семестър на учебната 2019/2020 г., а победителят - възможност да прекара един ден с екипа на ПЕРИ България и да посети техни обекти. 

вижте конкурса

PERI в Архитектурно Строителна Седмица

Участието на PERI в Архитектурно Строителната Седмица в Интер Експо Център от 6-8 март 2019 г. приключи изключително успешно.

Щандът ни се посети от много настоящи и нови клиенти, с които обменихме опит, идеи и възможности за бъдещо партньорство.

Показахме най-иновативната олекотена система за жилищно строителство DUO, говорихме си за системи скеле PERI UP Flex и PERI UP Easy, както и за гредовата система за плочи GRIDFLEX. Гости на събитието бяха нашите партньори в предлагането на компоненти - MAX FRANK.

Благодарим на всички, които успяха да присъстват!

PERI Construction Exercise 2018 | 2019

За 12-та поредна година, PERI дава възможност на ученици и студенти в сферата на строителството да вземат участие и да покажат своите умения в международно състезание по инженеринг. Конкурсът подготвя участниците за реалната работна среда в техническо бюро като им поставя задачи за актуални проекти, които да задълбочат познанията им за проектиране на решения с кофражи и скеле. В процесът на работа студентите се запознават в детайли с всички системи от продуктовото портфолио на PERI и  със софтуера PERI CAD. Участниците могат да сформират отбори от по 5 човека, а разработките трябва да бъдат предадени на английски или немски език, като общият обем на записката и чертежите не трябва да надвишава 100 стр. Крайният срок за предаване на проектите е 31 юли 2019г., а участниците ги очакват много награди, сред които и посещение в главния офис във Вайсенхорн.

прочетете повече

ПЕРИ България проведе обучение на Бараж Груп

На 29.06.2018г. се проведе еднодневно обучение на офертния отдел на Бараж Груп от специалистите на ПЕРИ България.
Срещата се проведе в приятна работна среда и се състоеше от две основни теми:
- Основни принципи на приложение на кофражните системи PERI;
- Основни принципи на приложение на системите за скеле.
 Екипът на Бараж Груп се запозна с  най-успешните продукти от портфолиото на PERI – Рамковият кофраж TRIO, Гъвкавият кофраж за плочи -  MULTIFLEX и най-новия кофраж за плочи – SKYDECK с интуитивен монтаж и висока продуктивност.

прочетете повече за други наши обучения

Победителят от конкурса за курсов проект по "Технология на строителството" прекара един ден с екипа на ПЕРИ България


На 27.06.2018г., победителят - Ралица Генова от конкурса за курсов проект прекара един цял ден със специалистите на ПЕРИ. Отличилият се студент получи възможност да се запознае с работата на всички отдели в компанията. За един пълен работен ден се проведоха няколко срещи с водещи теми „Какво е да си търговец в ПЕРИ България“, „Работа в техническо бюро“, „Работа с PERI CAD“, „Офериране“ и „Логистични процеси“, както и обиколка на шоурума на компанията. Заедно с останалите наградени участници - Антония Русева и Бисер Стоянов посетиха няколко ключови обекта за компанията – Long Tower, Реконструкцията на яз. Студена и изграждането на Метро станция 8. Поради доброто представяне на участниците комисията даде две трети места - Полина Иванова и Саня Петрова. Четиримата победители спечелиха награда - семестриална такса за зимен семестър на учебната 2018-2019 година. 

ПЕРИ България проведе обучение на преподавателите от катедра "ТМС" към УАСГ

Преподавателите от катедра „Технология и механизация на строителството“ преминаха обучение за работа с най-новите системи за кофражи и скеле, както и детайлните характеристики на продуктовото портфолио на ПЕРИ България. Целта на срещата е при преподаване на дисциплината "Технология на строителството", студентите да бъдат запознати с най-актуалните решения при проектирането на сгради и съоръжения. Екипът от преподаватели към катедрата се запозна със системите SKYDECK, VST, VRB и HD 200.

За учебната 2018-2019 година ПЕРИ България ще обнови лабораторията за кофражи и скеле към УАСГ с актуални такива. 

прочетете повече за други наши обучения

ПЕРИ България близо до партньорите си на Балканския инженерен форум

На 21 май 2018г в НДК, гр. София ПЕРИ България откри своя щанд на Балканския инженерен форум с тема „Регионалното сътрудничество за устойчива и консолидирана европейска перспектива на инженерните организации на Западните Балкани“, събитие в рамките на честване на „2018 – година на строителните инженери в Европа“. Гостите имаха възможност да се запознаят с ключови продукти от портфолиото на PERI, както и с най-новите решения в областта на системите за кофражи, скеле и инженеринг.

ПЕРИ България презентира на заседанието на КСБ Варна 2018  

Камарата на строителите в България - ОП Варна организира среща с фирмите членове на регионалната структура, която се състоя на 8-и юни 2018г. в кк „Камчия“.  Сред поканените беше и ПЕРИ България. Управителят на компанията Георги Димитров представи презентация на тема "PERI - Сигурният партньор в изграждането на сгради и съоръжения". На срещата се акцентира върху новостите в строителството и методите за облекчаване трудът на работниците. Беше доразвита и темата за добрите практики в бранша, която се застъпи още на форума през миналата година.

Благотворителни кампании 

Участниците от инициативата Академия Лидерите от двата изминали сезона проведоха благотворителна кампания, в която основна роля имаше ПЕРИ България. Компанията се включи с дарение на мебели за Центъра за настаняване от семеен тип 1 (ЦНСТ 1) в с. Дрен. Тя се проведе през месец юни 2018 година, с тенденцията да продължи и занапред, като ПЕРИ България с удоволствие ще я подкрепи отново. 
През пролетта на тази година компанията събра парични средства и ги дари в подкрепа на сдружение SOS Детски селища България, чиято цел е да предостави директна грижа за деца в риск. 

Участие в изпълнението на Long Tower над "България Мол"

Изискванията на клиентите са бързина при кофриране и декофриране, леки елементи на кофража за плочата за декофриране на ръка, комплекти отговарящи на сроковете и темпото на изграждане, етапно бетониране на плочите и високотехнологични системи за безопасност. Екипът на ПЕРИ България изготви техническо решение, отговарящо на всички изисквания. За кофража на стените беше приложен рамков кофраж TRIO. Чрез улеснения начин на свързване между платната с BFD скоби бяха спестени много време и ресурси.

прочетете повече в медиите
прочетете повече в нашия сайт

Интервю с инж. Анна Неделкова, специалист скеле, ПЕРИ България

Разработихме проект на фасадно скеле PERI UP Easy за изграждането на Хотел "Хаят"

Екипът на ПЕРИ България се включи в разработването на цялостен проект за фасадно скеле с пешеходен проход в зоните на тротоарните площи. За осигуряване на достъп от нивото на изкопа до кота терен предложихме решение с модулно скеле. Проектът за фасадно скеле е разработен със система PERI UP Easy, отговаряща на най-високите изисквания за безопасна работа на обекта с осигуряване на пълно окомплектоване - стойки за парапет, бордови дъски, челни парапети, конзоли за достъп, предварителен монтаж от долно ниво работна площадка.

прочетете повече

Участие във форума на КСБ „Да направим строителната професия по-привлекателна чрез иновация“ 2017

Тази година ПЕРИ България се включи в традиционната среща на Камарата на строителите в България - ОП Варна. Участие взеха инженери от водещи компании в областта на строителните материали и технологии. Събитието се проведе на 29 и 30 септември в кк "Камчия", а на него присъстваха представители и на други ОП на браншовата организация.
Темата на тазгодишната среща беше „Да направим строителната професия по-привлекателна чрез иновации“. Програмата включваше презентации на осем фирми, които представиха своя опит в областта на производството, дистрибуцията, монтажа и експлоатацията на строителни материали и иновативни продукти.
Една от тях беше ПЕРИ България представлявана от инж. Христо Дойчев - ръководител Технически отдел и инж. Анна Неделкова - търговско технически консултант за скеле. Те презентираха иновативния продукт DUO и най-новите системни решения за скеле. 

прочетете повече

Офисът на ПЕРИ България грейна в красива коледна украса от модулни елементи

Още от входa се забелязва празничното настроение в очакване на Коледните и Новогодишните празници. Оригиналното решение не само вдъхва коледен дух, но и показва универсалността на елементите от различни системи на PERI.
Изминалата 2017-та беше една успешна година, в която реализирахме много нови инициативи. Добавихме иновативни технологии за България и успешно ги приложихме. Увеличението на продуктовото предлагане нямаше да бъде възможно, ако не беше доверието и шанса, които ни дадохa нашите партньори.

Светли Рождествени празници на Вас и Вашето семейство, успешна и мирна 2018-та година!

Дигитализация в строителството във втори сезон на Академия Лидерите

„Нека работим по-умно, а не по-здраво“ - посъветва участниците инж. Георги Димитров - управител на ПЕРИ България.

Презентацията изнесоха двама души, които преди година бяха участници в Академия Лидерите – инж. Зафир Зафиров и инж. Иван Бръмбаров, които са инженер-проектанти, както и инж. Калоян Левенов, също миналогодишен представител, който работи в търговския отдел на PERI. Оценяващите в деня на презентациите бяха инж. Георги Димитров, инж. Христо Дойчев - ръководител на техническото бюро, както и вече познатите трима инженери от Сезон 1.

прочетете повече

Интервю с инж. Александър Савов

Участваме в обхода на Габрово с кофражни системи за колоните и стартовите глави на стълбове 9, 10 и 11

Обходът на Габрово е най-трудният и сложен пътен обект, който се изпълнява в момента в България. Участието ни в този проект се състои в техническо решение и доставка на кофражни системи за изграждането на колоните и стартовите (чукови) глави на стълбове 9, 10 и 11. Това са стълбовете, от които ще започне изграждането на връхната конструкция по метода на конзолното бетониране. Изпълнител на обекта е компанията "Пътни строежи – Велико Търново" АД. Ръководител е инж. Румен Йовчев.

вижте интервюто
прочетете повече в медиите
прочетете повече в нашия сайт

 

X "НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ"

организирана от катедра "Пътища" на УАСГ

ПЕРИ България взе участие в Юбилейната Десета национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие в хотел "Сол Несебър Палас" с водеща тема "Управление на транспортната инфраструктура".
Инж. Иван Бръмбаров представи на гостите ПЕРИ България и системите ни за мостово и тунелно строителство.

Някои от главните цели на конференцията бяха да осигури обмен на информация и опит по направленията Наука, Технологии и Иновации в различните сектори на транспортното строителство. Беше предоставена възможност за провеждане на дискусии по актуални теми в сферата на инженерната практика. Конференцията постави акцент върху въпроси за стратегическото управление на транспортната база. Бяха разгледани обстойно темите за интермодалните връзки, интелигентните транспортни системи и пътната безопасност.
 

прочетете повече

Участие на ПЕРИ България на Международна юбилейна научна конференция „75 години УАСГ“

75 години от основаването си чества Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). В него учат и работят над 3000 български и чуждестранни студенти, специализанти и докторанти, 250 хабилитирани преподаватели и 150 асистенти. Честването е под патронажа на Президента на републиката г-н Румен Радев.
В рамките на юбилея, се проведоха десетки събития: срещи със значими личности, изложби, семинари, работилници, прожекции на филми.

Инж. Георги Димитров направи презентация на тема "Дигитализация в строителството" пред гостите от университета. В началото на строителния процес е идеята. Реализацията й е продължителен и сложен процес, който може да бъде спомогнат от съвременните иновации. Презентацията разгледа предимствата на BIM проектирането и нуждата от такъв вид софтуер. Това е и пътят към оптимизация при работата – всички механични действия са оставени на софтуера, а за проектанта остава мисленето.

прочетете повече за събитието

 

Участниците от Академия Лидерите посетиха базата на ПЕРИ България

Инж. Геогри Димитров - Управител на ПЕРИ България покани участниците в Академия Лидерите на посещение в базата на компанията. Студентите бяха разведени из цялата сграда и разходката беше съпроводена с разяснения и онагледяване на обясненото. В първото помещение бяха изложени голяма част от продуктите на Пери България. Студентите се запознаха отблизо с кофражни системи, скелета и други  системи.

прочетете повече

 

Академия Лидерите

"Как да бъдем различни" споделя Георги Димитров пред студентите от Академия Лидерите

Той започна и завърши с препратка към известния баскетболист Майкъл Джордан. За начало бе избрал един от ключовите му мачове, където вкарва победния кош в последната минута и направи връзката на тези 23 принципа с номера, под който играе баскетболистът.

Георги Димитров посъветва участниците да променят своята гледна точка и допълни с думите на Конфуций: „Всяко пътешествие започва с една обикновена стъпка“. Предизвика ги да мислят различно и да създават нови хоризонти. 

прочетете повече

Лидерите, които строят

Инициативата „Лидерите, които строят“ се проведе за петнадесети път. Студентите имаха възможността да се запознаят с Георги Димитров, управителят на PERI България. Надсловът на срещата беше "Първокласният екип избира първокласни служители" и публиката получи много ценни съвети относно как да преследваме целите си, да бъдат различни и как да излязат от зоната си на комфорт, как се сформира и ръководи екип и какво е да си лидер.

вижте видео визитката
вижте видео от срещата
прочетете повече

PERI: Пожелайте си форма и ние ще ви я създадем

Building Innovation Forum Series 2016: Втора годишна конференция "Инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради"

Предизвикайте ни да създадем най-необичайната форма от бетон. Това послание отправи към участниците в третия панел на форума инж. Анна Недeлкова от "PERI България". Видим бетон за естествени архитектурни форми и интересни интериорни решения и кофражът като начин за постигане на всякаква форма беше темата на презентацията на инж. Недeлкова, която представи проекти в реализация по цял свят с продукти на PERI - световния лидер в системите за кофраж и скелета.

прочетете повече

Иновативни решения за кофраж, скеле и инженеринг представя PERI на bauma

Универсалната кофражна система DUO и новото скеле PERI UP Easy Facade Scaffolding посрещнати със силен интерес

Универсалната кофражна система DUO и новото скеле PERI UP Easy Facade Scaffolding на компанията PERI срещат огромен интерес от строителния сектор. Ще нараства ролята на Building Information Modelling системите и възможностите за симулиране на различни варианти, както и специалните дигитални фирмени приложения за планиране на кофраж и скелета, съобщава Георги Димитров, управител на "PERI България".

прочетете повече