You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI – Твоят партньор в кофражния шперплат

Като семеен бизнес, който е на пазара вече повече от 50 години, PERI предлага иновативни решения в системите за кофражи и скеле и професионални съвети във всички етапи на изграждането на обекта.

Важна роля за компанията има продажбата и маркетинга на широката гама от продукти шперплат. Нашите търговско-техническите ни консултанти, с удоволствие биха Ви споделили своите знания и ноу-хау за работата с шперплат.

За нас ще бъде удоволствие да Ви представим защо именно PERI е най-добото решение, когато става въпрос за висококачествен шперплат на добра цена. Можете да разчитате на нашата отдаденост, професионализъм и желание да работим заедно.

Head of Plywood and Wood Materials Business Division
PERI GmbH, Weissenhorn

Gunnar Berg
Мениджър,
отдел шперплат

Качествен. Разнообразен. Ефективен. 

With our strategically situated distribution centre we can offer our customers a just in time service. Smaller quantity deliveries are available from our local storage facilities.
For efficient transportation to the customer by land and sea, we cooperate with reliable logistics partners. Our customers benefit from our international logistics network through its optimal delivery capability.

За последните 20 години, PERI се е изградил като един от най-успешните производители на шперплат в света. Продуктовото ни портфолио е готово да посрещне всички изисквания на нашите клиенти.

Експертни съвети и услуги, готови да посрещнат очакванията на всички наши клиенти

Опитните ни експерти се грижат, за всички наши клиенти. Представителите на всички наши филиали могат бързо и лесно да отговорят на всички Ваши поръчки и запитвания.

В допълнение, нашите опитни специалисти могат да Ви предоставят информация да правилната грижа и поддръжка на нашите продукти, за да запазите безупречното им качество за възможно най-дълго.

Разнообразна, широка гама продукти

Предлагаме на нашите клиенти богато продуктово портфолио с решения за кофриране и проектиране.

Различните платна шперплат на PERI са подходящи за цялостното изграждане на едни обект, от основите до покрива. Специфичните ни предложения за шперплат (напр. за подове на товарни автомобили) са подходящи дори за нетрадиционни решения.

Отлично представяне в световен мащаб

Благодарение на качествените ни партньорски отношения и водещите ни позиции в производството на шперплат на световно ниво, годишно доставяне над 6000 контейнера с платна, покриващи нуждите на всички наши филиали по света.

Изключителните ни професионалисти, които се грижат за логистиката и дистрибуцията на материали, осигуряват надеждни, редовни доставки на всички платна.

Plywood traded by PERI is available all around the world.

С повече от 70 филиала и над 140 логистични центъраа, ние покривме изискванията на всички наши клиенти по света. 


Орентирани към дългосрочните отношения

Best advice and support provided by locally-based experienced specialists who find the right product to meet your requirements.

Най-добрите  съвети и поддръжка

осигурени от нашите сециалисти, които са винаги готови да открият най-подходящият продукт за вашия обект

 

Worldwide supply capability through a highly efficient logistics network with international ocean and land-based storage locations in close proximity to the customer.

Дистрбуция до всяка точка на света

чрез изключителната ни мрежа от логистични центрове

Wide diversity of products for all needs with the most suitable product for every requirement – in virtually any thickness, size and quality as well as with a broad range of coatings.

Голямо разнообразие от продукти

Шперплат подходящ за всеки обект- широка гама разновидности по дебелина, размер, качества на материала и покритие.

Cost benefits for our customers through the bundling of international volumes.

Рентабилни решения

благодарениена големите количества продуция в световен мащаб

Reliable quality through strict guidelines in the selection of our suppliers and regular on-site checks.

Високо качество

постигнато благодарение на стрикните ни изисквания и надеждни дотавчици на материал

Long-term orientation through environmentally, socially and economically-sustainable activities, e.g. FSC© and PEFC certification of PERI plywood and wood material sales activities.

Дългосрочна ориентираност

насоченост към устойчивото развитие и грижа към околната среда

Progress for the future through continuous further development and optimization of products along with the PERI range of services.

Задаване на посока в бранша

непрекъснато обновяване и разработване на иноватични решения за всички наши продукти и услуги 


Приложения, характеристики, качествени решения 

Производство на бетонни изделия

Индустрията с бетонни изделия изисква изключително висок стандарт на изработка, който да е постоянен във времето и същевременно да бъде съчетан с голямата производителност. PERI Pave е шперплат със специфичен дизайн, оправдаващ най-високите изисквания за издръжливост и качество и са надежден компонент в международното производство на бетонни блокове.

Robust and durable production pallets are essential for the manufacture of concrete blocks.

Висококачествената дървесина, която се използва за направата на шперплата е от Устойчиво управлявани гори. Многослойното ядро на плочите е изградено от листове фурнир, подредени, така че дървесните влакната да са разположени перпендикулярно.

Полипропиленовото покритие е специално разработено за промишленото производство на бетонни блокове и обуславя високата устойчивост на удар и абразия на платната като по този начин се осигурява и продължителното използване на шперплата PERI Pave.

Решения с PERI 

 • PERI Pave
 • PERI Pave IT
 • Продукти за поддръжка на шперплат

прочетете повече за шперплата за производство на бетонни изделия

 

Приложение в автомобилостроенето

Шперплатните платна имат широко приложение и в поризводството на товарни автомобили. Подходящи са за каросерии на бусове, където е от изключителна важност превозваният това да не се хлъзга или премества и за подове на скелета и ремаркета. PERI предлага широка гама от решения за устойчиви на климатичните условия, лесни за почистване и поддръжка платна шперплат със специфична противохлъзгаща повърхност и значителна устойчивост на агресини врди и химикали. Точно тези качества обусляват високата продължителност на живот на платната шперплат и намаляват разходите по тяхната замяна. Големите платната PERI Maxi с грапава повърхност от брезов фурнир са едно от най-добрите решения за подове на товарни автомбили с големи размери.

За каросериите на автообили е добро решение да се използва шперплат без специфично лаково покритие. За вътршни подове, са подходящи гладки платна с  гладко покритие, осигуряващо качествена и равна повърхност. За нетрадиционни решения и специфични размери, клиентът може сам да определи размерите на отделните платна, които могат да бъдат изрязани със CNC машини. 

Решения с PERI 

 • Шперплат с гладко, листово покритие 
 • Шперплат без лаково прокритие 
 • Шперплат за заводски бетонни конструкции

виж платната за подове на товарни автомобили

Суров шперплат

При сгради с изцяло дървен скелет, е подходящо да се използва суров шперплат и OSB платна. Важни характеристики са прецизните размери и малките допустими отклонения. 

In constructional timber construction, uncoated plywood and OSB products are primarily used.

За стоителството на подове и покриви от дървен материал, PERI предлага широка гама от продукти. Нашият шперплат може да бъде използван, както за самата конструкция, така и с декоративна цел. Едно от основните предимства, на плоскостите е малкото им тегло. 

Всички пордукти на PERI са с доказани качества от CE, FSC© или PEFC и са подходящи както за местните, така и за стандартитте на другите държави.

Решения с PERI

 • Суров шперплат
 • OSB платна

Кофражен шперплат

На работната площадка, шперплатът е подложен на изключително тежки натоварвания. Освен факторите на околната среда, на качеството на платната влиаят и начините на съхранение и грижа, преди и след всяка употреба. Кратноста на употреба на всеки един кофраж, според изискванията за качество на бетонната повърхност, се различават за всеки един обект.

For in-situ concreting operations, the formlining is exposed to particularly high stresses.

Благодарение на богатия си опит, PERI е готов да предостави решения за всеки един обект. В широката ни гама продукти, можете да откриете разнообраие от шперплат според размерите, типа дървесина, дебелината на платната и вида на бетоновата повърхност. Всички наши платна са с изключително здрава сърцевина и перпендикулярно разполоение на влакната, което обуслява продлжителната им употреба във времето. 

При небходимост, може да бъде нанесено защитно фенолно покритие, коетода удължи живота на шперплата при висока кратност на употреба.За да можем да постигнем гладка бетонна повърхност, без следи от анкери и шпилки, предлагаме и големи, Maxi платна. В нашата гама продукти можете да откриете и икономични решения за кофриране на плочи, подходящи за бетонни повърхности без специфични изисквания. 

Решения с PERI

 • Богат избор на платна с фенолно покритие против износване. 
 • Шперплат без специфично лаково покритие
 • Платна с листово покритие 

към шперлата

Заводски бетонни конструкции

Производството на готови бетонни елементи за сглобяемо строителтво е сложен процес, който изисква максимална прецизност във всеки един етап.

Благодарение на широката си гама от продукти, PERI може да осигури най-доброто решение за всеки един продукт и да отговори на всички изисквания. Сходно с работата на самия обект, и предватително изготвените бетонни елементи се характеризират с висока точност на изпълнение и изисквания за гладка бетонна повърхност. В производството се търси висока издържливост на платната и дълготрайна употреба.

The production of precast concrete elements is very complex and ranges from constructive prefabricated construction through to the manufacture of single components.

За по-големи елементи, при които се търси добро качетсво на бетонната повърхност и не трябва да се личат следи от шпилки и анкери, PERI предлага едроразмерни платна Maxi с различни дебелини. Лесните за работа панели осигуряват бързо и икономично изпълнение на всеки един елемент. 

За носещи конструкции е определяща високата здравина на кофражното платно. Предлагаме богат избор от шперпла със специфични покрития, подходящи за всяко решение. 

Решения с PERI

 • Панели със специфично покритие, в малки и големи размери и с различни дебелини
 • Необработен шперплат
 • Индивидуални решения, според изискванията на клиента

към шперплата за заводски конструкции

Индустриално пакетиране

Шперплатът е подходящ и при индустриалното пакетиране на продмети и материали с висока стойност. Основно предимство на платната е високата и здравина и малкото собствено тегло. Формата и размерите им може да се пригоди към избрания товар.

Plywood which is used as industrial packaging for valuable goods is characterized by its high strength and low weight.

Когато търсите сигурен начин за пакетиране, шперплатът от мека дървесина е най-доброто решение за вас. Ако е необходима  изключително голяма здравина, то можете да потърсите и брезов фурнир от твърда дървесина от продуктовата гама на PERI. 

Решения с PERI

 • Шперплат от мека и твърда дървесина
 • OSB платна

Продуктите на PERI

PERI предлага багат избор на шперлат в своето продуктово портфолио. Дебелините, размерите и покритието на платната са адаптирани към изискванията на местния пазар. За специални поръчки, предлагаме и CNC Фрезоване и сглобяване на кофраж, подходящо за нестандартни форми и 3D проектирани кофражи. Нашите експерти, ще ви предложат най-доборото решение за всеки обект.

Шперплат със специлно покритие

шперплат, фурнир, платна шперплат, шперплат гладък бетон, шперплат архитектурен бетон, шперплат качествен бетон, шперплат цена, водоустойчив шперплат, хидрофобен шперплат, шперплат софия

С гладко фенолно покритие

Тип дървесина

Мека или твърда дървесина в зависимост от произхода

Покритие

 • Фенолна смола
 • Меланминова смола
 • MDO покритие
шперплат ситоефект, шперплат платна, шперплат под, шперплат автомобили, шперплат ремарке, шперплат цена, шперплат софия

С абразивни покрития

Тип дървесина

Мека или твърда дървесина в зависимост от произхода

Покритие

 • Различни грапави повърхности
Type of wood: Coniferous and deciduous woods; Coating: Polypropylene (PP), Fibre-reinforced (GFRP), UCP coating

Със специални покрития

 

Тип дървесина

Мека или твърда дървесина в зависимост от произхода

Покритие

 • Полипропилен (PP)
 • Усилващи влакна (GFRP)
 • UCP покритие

Суров шперплат

PERI plywood for universal applications, i.e. as a protective plate

Тип дървесина

Мека или твърда дървесина в зависимост от произхода

Други платна

шперплат кофраж, шперплат стени, шперплат кофриране, шперплат плочи, шперплат, фурнир, платна шперплат, брезов шперплат, здрав шперплат, брезов фурнир, шперплат цена, водоустойчив шперплат, хидрофобен шперплат, шперплат софия

Тип платна

 • Трислойни платна
 • LVL
 • MDF
 • OSB
 • Композитни платана

Покритие

 • Меланминова смола
 • MDO
 • HPL/CPL

Tips for the cleaning and maintenance of formwork panels

Съвети за почистване и поддръжка на шперплат

Правилната поддръжка и почистване на платната шперплат могат значително да повишат дълготрайността на системите за кофраж. Нашите кратки съвети ще Ви покажат как правилно да поддръжате вашите кофражни платна, за да можете да постигате най-добри резултати на бетоновата повърхност.  

повече информация


Устойчиво развитие и грижа при доставката на всички наши продукти

Устойчивото развитие е фундаментален принцип на работата в PERI. Именно за това ние предлагаме шперплат от висококачествена сертифицирана дървесина и когато е възможно, от устойчиво управлявани гори.

Продуктовата верига (Chain of Custody) на PERI GmbH е сертифицирана от PEFC and FSC©. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) и FSC (Forest Stewardship Council) , които са неправителствени, нестопански организации. Тяхна мисия е устойчивото развитие на сертифицирани дървета. Устойчиво - това означава, че тези гори не се управляват само от екосъобразна гледна точка, но и социално-приемливо и икономически жизнеспособно. Всички филиали на PERI по света са сертифицирани или в процес на сертифициране.

Надеждни, редовни, независими проверки.

Всеки производител като PERI, на продукти изработени от дървесина от сертифицирани райони за отглеждане, може да направи това ясно, чрез поставяне на логото PEFC или FSC ©. Предпоставка е въвеждането на система за надлежна проверка, която обхваща цялата продуктова верига - от доставянето и съхранението до продажбата. Спазването на изискванията се преразглежда ежегодно, а сертификацията се подновява на всеки 5 години.

По този начин нашите клиенти могат да бъдат сигурни, че дървесината за продуктите на PERI, носещи логото на PEFC или FCS, идва от устойчиви гори.

Съответствие с изискванията за надлежна проверка в рамките на Регламента на ЕС за търговия 995/2010

Като вносител на продукти PERI GmbH използва системата за надлежна проверка на Общата асоциация на немската търговия с дървен материал. Тази система подлежи на технически мониторинг и постоянен външен надзор от страна на Федералната агенция за земеделие и храни (BLE) като публичен орган. Той се основава на минималните изисквания на Европейската федерация по дървен материал (ETTF), която предписва хармонизирана независима проверка за европейските федерации за търговия с дървен материал.

PERI потвърждава, че всички продукти шперплат са подложени на надлежна проверка съгласно стандартите и в съответствие с изискванията на Регламент на ЕС 995/2010 (Регламент за търговията с дървен материал).

Whoever, as PERI, sells products made of wood from certified growing regions may make this clear on the end product by attaching the PEFC or FSC© logos.

Изисквания за сертифициране