You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Хотел Вистамар в Златни Пясъци

Информация за проекта

Местоположение: Варна, България

Хотел Вистамар е най-новото попълнение във веригата Грифид. Той се намира на първа линия в северната част на курортния комплекс Златни пясъци само на 20 метра от плажа и на около 50 м от центъра. Възложител на обекта е "Хотелско Мениджърска Компания" ЕООД с водещи архитекти "Проин Плюс" АД и проектанти "СИА ЕСБ" ЕООД. Проектът се състои в реконструкция, преустройство, надстрояване и пристрояване на съществуващия хотел. Конструкцията на новото тяло е безгредова с носещи колони и шайби. 

ПЕРИ България предложи цялостен проект за кофраж, скеле и компоненти с пълен инженеринг през целия период на изграждане на конструкцията. Предстои изпълнението на фасадно скеле от система PERI UP Easy.

 

Изисквания

Основните изисквания към изпълнението на кофражните работи и осигуряването на скеле бяха:

  • Бърз монтаж и технологичност;
  • Скеле, обслужващо всяка зона по разчупените фасади;
  • Пълна проектна документация.

Клиент

"Хотелско Мениджърска Компания" ЕООД

PERI решение

Техническото решение беше изготвено от екипа на ПЕРИ България.

За изграждане на вертикалните носещи елементи бях избрани кофражни системи DOMINO i ТРИО за големи височини и бързина на изпълнение. Монтажът на системите следваше изготвените от техническия отдел такт планове и монтажни чертежи.

За кофриране на плочите бе избрана технологичната панелна система SKYDECK с вграден шперплат в платната. Системата позволи ранно декофриране и максимална обръщаемост на кофражния комплект, като с това изпълнението на грубия проект се вмести в планирания срок.

Обща площ на хоризонталния кофраж: 1000 m2 , който се декофрира и нареди за един ден.

Предстои изграждането на близо 5000 - 6000 m2 фасадно скеле като комбинация от рамковата система PERI UP Easy и модулната система PERI UP Flex.